Home
Up
Waarom?
Hoe?
Nieuwste info
Nieuwsbrief
Vragen/Antwoorden
Tekstarchief
Adressen
Contactformulier

 

Begin oktober 2009 heeft een nooit geziene onophoudelijke zware regenval grote gebieden in het noorden van de deelstaat Karnataka doen overstromen. Met name de districten Bellary, Raichur en Koppal werden zwaar getroffen door overstromingen. Het is in deze regio dat onze projecten gelegen zijn.
In amper drie dagen viel er ongeveer 400 mm regen (dat is een laag van 40 cm) en dat in een streek die doorgaans te lijden heeft van grote droogte.

De gevolgen waren verschrikkelijk : ongeveer 250 dodelijke slachtoffers, honderdduizenden daklozen, tientallen dorpen van de kaart geveegd door water en modderstromen, akkers, oogsten en voorraden levensmiddelen vernield, ...
In het district Raichur zijn 883 dorpen geteisterd, in Bellary 68 en in Koppal 46.
De bewoners van deze dorpen zijn voor het grootste gedeelte kleine boeren. Ze zijn vaak niet alleen hun huisje of hut kwijt, maar ook hun hele hebben en houden. In Raichur kwamen bijna 1.900 stuks vee om, in Bellary 623 en in Koppal 330. Het zijn cijfers die door de overheid medegedeeld werden, dus de werkelijkheid ligt vermoedelijk nog een stuk hoger.